Studiebesök pà Papis jobb!


Efter dagis idag tog vi en tur till Toys´R´Us! Leonel behövde fler muggar att dricka ur, och dessutom var jag själv lite sugen pà att kolla leksaker. Eller rättare sagt, det var vi nog bàda tvà, för Leonel var minst lika road som jag, om inte mer. Han hittade en fyrhjulad terrängjeep i mini-format, sà han körde runt själv i butiken medans jag i lugn à ro kunde strosa runt.
Jag tröttnade före Leonel, inte helt oväntat, och eftersom butiken inte ligger làngt fràn Papis jobb sà tog vi vägen förbi honom. Stor succé!
Visade sig även vara ett väldigt smart drag fràn min sida, eftersom detta gjorde att vi fick iväg Papi fràn jobbet PRICK klockan fem! Har nog aldrig hänt förut. Men han blev väl nervös över att ha oss härjandes runt skrivborden!

Leonel hittade nàgot riktigt spännande utanför banken att titta pà, sà han klättrade upp pà "fönsterbrädan" och satte sig för att titta: starka karlar som reste palmer som stormen dragit ner! Väldigt häftigt!
Wooooow, ropade han hela tiden, och bankade lite pà rutan. Inte ens de tuffa karlarna i blàställ kunde undvika att charmas av lilla blondinen, sà de vinkade glatt tillbaka och skrattade till slut lite generade av all uppmärksamhet de helt plötsligt fick...

PRICK klockan fem làste alltsà Papi banken, och vi tog en sväng till Ikea. Ville köpa ny säng till Leonel, men de hade ingen modell alls i vitt, sà vi fàr vänta till december, dà kanske det skulle komma in....
Vid det här laget var bàde jag à Leonel sà hungriga att vi gastade, sà Papi bjöd pà lunch/middag i Ikeas restaurang. Flott värre!
Jag skulle ha silltallrik som vanligt, jag älskar sill och potatis! Leonel fick canelones med svamp!
När vi kom till kassan kunde jag se in i köket och sàg en helt nygräddad pizzalängd, som jag fràgade om jag kunde fà en bit av. Men nej, det gick inte, eftersom de säljs vid utgàngen, där varmkorven säljs. Jag diskuterade inte vidare om det, utan fann mig i situationen (ganska ovanligt kanske), och betalade vàr mat medans Papi och Leonel tog ett bord.
Dà kom kassörskan fram och viskade att hon skulle fixa en pizzabit till mig! Eller ville jag kanske ha tvà?
Hon smet in i köket och kom sedan ut med pizzabiten pà en tallrik, och gick direkt med den till bordet där Papi och Leonel nu satt sig, detta för att ingen i kön skulle se att hon sàlde pizzabitar i restaurangen!
Självklar service, kanske nàgon skulle tänka, men jag blev riktigt rörd, det är faktiskt inte ofta man ser att nàgon gàr utanför sitt "protokoll" för nàgon. När hon dessutom sa med làg röst att hon ju faktiskt sàg att jag var gravid, och att dà var det klart jag skulle fà pizza om jag ville det, sà var iallafall min dag gjord:-)

Men sedan kom dagens RIKTIGA överasskning.
När Leonel ätit upp sina canelones, och mitt ägg fràn silltallriken började han gasta och peka pà min silltallrik. Haha, tänkte jag, för är det nàgot jag ALDRIG trodde jag skulle behöva dela med mig av sà var det sill. Läs DÂ-tid. Det VAR sillen han skulle ha! Och han gav sig inte förrän han rensat min tallrik! Jag fick fylla ut min fortfarande gapande mage med bröd. Tur jag hade slukat pizzan som förrätt!

Dags att börja bli mer strategisk när det är matdags, med andra ord!

Äntligen höst!

Underbara ruskiga mörka höst! Äntligen har den kommit till Mallorca!
Hela natten har jag lyssnat till hur regnet vräkt ner och huset nästan skakat av vinden, och imorse fick vi användning av bàde gummistövlar och regnkläder! Härligt!

Hade stora planer pà att visa min nordiska styrka och ta med Leonel till lekparken i eftermiddag, men jag var som en urvriden trasa och helt tom pà energi efter jobbet, sà vi fick leka spanjorer istället, alltsà gömma oss inomhus för det otäcka vädret..
Jag var grymt uttràkad, och det var Leonel ocksà. Efter en hel eftermiddag inomhus sàg det ut som stormen faktiskt dragit igenom bàde vardagsrummet och Leonels rum.
Dagens nyhet var att Brio-vagnen förvandlandes till en terrängjeep som bara kunde köras i soffan och upp och ner för trapporna! Jag konstaterade att jag har en sàn där okontrollerbar son som bara inte gàr att styra över! (Om jag nu inte redan konstaterat det för ett tag sen..)

Jag vet inte om det var av trötthet, eller helt enkelt bara av brist pà annat att göra, men Leonel somnade redan klockan SJU ikväll! Nästan rekord, tror jag!

Min glädje över höstens brutala ankomst delades inte av alla. Inte med särskilt mànga alls faktiskt.
Men särskilt inte av Papis kompis A. Han tittade förbi ikväll, (lagom sà jag kunde stila med hembakad chokladbrownies) och berättade förkrossad att han varit ner till hamnen där han har sin bàt, och att han funnit den helt sjunken under vatten! Det var tydligen katastrof där nere, över tjugo bàtar làg sjunkna efter stormen, och tydligen täcker inte försäkringen väderöverasskningar....

Det var en mycket deprimerad man som Papi drog iväg med för ett speedande spinningpass nyss. Och jag kan verkligen förstà hans frustration.

Men det hindrar mig inte fràn att  fortfarande glädjas àt att hösten är här, och njuta av lite egentid i soffan med ett par svenska filmer jag plockade hem fràn Svenska Kyrkan igàr! I fint sällskap i form av färska brownies!

Nice:-)Leonels nya mysdress??Inte dà!

Nu har Mamma fàtt tillsägelse fràn dagis igen.... Hon följer visst inte helt uniformsreglementet... Sà i Leonels ryggsäck làg idag nerstoppad en komplett "vinter-uniform", dvs mörkblà mysbyxor och en collegetröja.. Som alltsà ska bäras UNDER det lilla blàrutiga förklädet. Förklädet har han alltid pà sig, men nu vill de tydligen förtydliga vad han ska bära under den.
Och man ska inte tro att uniformen ingàr i den skyhöga dagisavgiften, oh nej, i ryggsäcken làg även en liten lapp att vi nu är skyldiga att betala 200 kronor för förklädet och 350 kronor för mysdressen!

Alltsà, Leonel äger inga mysbyxor överhuvudtaget av den här modellen. De är hemska! Och nu vill de att han ska trampa runt i dessa hela dagarna! Jag blir alldeles svettig bara jag tänker pà det! Och att bara äga ETT par förstàr ju vem som helst att det inte räcker. Man màste ju tvätta ibland ocksà.

Och kan nàgon berätta vad man sätter pa en stackars liten Leonel för skor till denna mysdress????? Det enda jag kan tänka mig passar är raggsockor.... Knappt det...

Kanske jag kan prova med mörkblà manchesterjeans? Kanske de inte riktigt märker skillnaden? De syns ju knappt ändà!!.....

Jag provar! Skam den som ger sig!

Träningsläger...

Igàr var en riktigt jobbig dag pà jobbet. Jag var sà sliten, och bara hasade mig fràn toalett till toalett för att fà lite andrum. Mina kära kollegor ville visa sitt medlidande och sa vid flera tillfällen att jag verkligen inte sàg ut att mà bra. Ärliga är ju spanjorer i alla lägen!.... Men jag piggnade till vid lunchtid, sà jag höll ut hela arbetsdagen iallafall. Diplom till mig!

När jag kom till dagis för att hämta Leonel slog det mig att jag nog inte hade min mobil med mig!!!! Dà började nerverna tvina, kan jag lova. Mina alltsà. Tillbaka till jobbet för att leta, men den fanns ingenstans pà kontoret eller omklädningsrummen och ingen hade förstàs sett den. Ingen svarade heller när jag hysteriskt ringde pà den..
Sà det var bara att "gà baklänges" genom dagen och se var jag kan lämnat den, men jag kunde ju inte börja kliva in hos patienter eftersom jag bytt om till mina privata kläder, sà en kollega var snäll och hjälpte mig. Hon fann mobilen i ett rum hos en finsk patient, (som bara pratar finska) sà hon sa Moj, tog mobilen och gick. Jag fick tillbaka min mobil och kunde àka hem. Ännu mer slut än slut!

Väl hemma fixade jag hamburgare till Leonel och mig, lilla matvraket àt mer än mig! Och dà hade jag ändà spetsat hans hamburgare med potatismos ihoprört med broccoli, majs och skinka (!!!) Efter det klämde han en yogurt, tvà mandariner och en klase vindruvor!!! Jag fick sen en stund pà soffan, Leonel lekte med sina Dalahästar:-)

Behövde ner till Porto Pi en sväng pà eftermiddagen för att leta present... Vi började med en fika med lilla S och hennes mamma. Tycker mig se att Leonel faktiskt visar ett visst intresse för henne, sà bebisträningen känns som den gàr framàt!


När vi efter fikat skulle handla present började Leonel tycka att det var dags att àka hem, och samarbetet mellan mor och son avbröts hastigt. Det var som att vandra runt med ett flyglarm. Larmet tystnade bara om jag bar honom, men jag klarade inte av det mer än fem minuter efter mitt eget träningsläger den dagen... Sà det blev till att àka hem. Utan present.

Jag somnade i soffan innan nio, och sov tungt till klockan sju imorse. Sà dà kan man säga att man laddat batterierna igen för en ny dag!

Argentisk grill....


Efter jobbet idag flydde vi röran efter gàrdagens äventyr, och àkte ut till Farmor och Farfars sommarstuga och grillade med ett gäng vänner! Argentiskt kött. Massor. Närmare bestämt 12 kilo kött!!! Urrrk!!! Tur att vi var 12 som hjälptes àt. Och sà Leonel förstàs, han fick ocksà i sig en hel del faktiskt... Han är säkert fin i magen imorgon...

Själv höll jag mig mest till potatissalladen, den var grymt god!


Moljy!....

....överaskade Leonel oss med att säga igår!

Vi håller på med lite "homestyling" hemma! Leonel ska få en egen hörna av vardagsrummet, och även om det när vi är klara inte kommer synas så väldigt stor skillnad från nu, så innebar det en hel del stök och bök igår eftermiddag/kväll.

Det var under momentet "tömma bokhyllorna" som Leonel fick tag i Småbarnshandboken där söta kusin Molly modellar på bokomslaget. Med ett jättesmil kom han springandes med boken i handen fram till hans svettiga föräldrar, pekade på Molly och sa stolt "Moljy".Både Mamma och Papi blev lite blanka på ögonen minsann, och sedan högg jag telefonen och ringde Mormor som är barnvakt till Molly den här helgen och berättade nyheten!

Homestylingen avbröts vid nio-tiden på kvällen när Papi lyckades borra rakt in i huvudvattenledningen och hela vardagsrummet sprutades ner av vatten... (Nylagt trägolv, som ni kanske minns...?) Dränkt som en katt gastade han ut order om vad jag skulle göra medans han själv försökte trycka emot ledningen. Insåg att jag inte är särskilt orienterad hemma med var huvudkranar och dylikt finns, så ett mindre kaos bröt ut.... MEN, jag fann till slut vad jag sökte, och sen var det bara att börja sopa vatten igen. Känns som vi gjort det förut..

Särskilt många rörmokaren var inte i tjänst en lördag kväll, men vi fick till slut tag i en som lovade komma i eftermiddag. Så nu är vi alltså utan vatten.... Det blev hårtvätt i handfatet med inhandlat vatten imorse, exklusivt minsann!

Fortsättning följer....


Det gäller att välja rätt karl!

Det har min allra allra bästisväninna gjort!  Det har vi visserligen vetat länge, men igår överbevisade han sig själv!

I födelsedagspresent till sin kära gav han en flygbiljett till Palma, så hon kan ta med sig deras lille son och besöka mig!!!! Var inte det den allra bästa presenten? Det tycker iallafall jag....

Àààhh, vad jag ser fram emot att rulla barnvagn pà Paseo Maritimo med mina stjärnor!


Ivrig kille?Leonel har växt! Eller bara lärt sig att sträcka pà sig liiiite mer än tidigare....

Idag hade vi tid hos min gynekolog, och eftersom Leonel ligger pà intensivträning med att kunna peka ut var Mini finns hade vi pratat om det hela eftermiddagen efter dagis, att vi skulle àka à titta pà Mini pà en TV-skärm (ultraljud, alltsà, men det känns ju som lite överkurs att tro att han ska förstà, det förstàr man ju knappt själv)
Iallafall, màste varit ivern att se Lillasyster som hetsade honom, för medans jag tog pà mig skorna och letade fram alla grejer vi skulle ha med oss, sà var helt plötsligt bàde han och Web borta! Samtidigt nàgon som tok-ringer pa grannens aggresiva dörrklocka....
Till saken hör även att grannen har en liten nyfödd kille med kolik, som mest skriker pà nätterna, sà när han väl somnar kan jag tro att hans Mami à Papi inte gärna ser att han blir väckt av min vilding. Skönhet förlàter inte allt, har jag hört, màste fà Leonel att förstà det pà nàgot vis....
Innan jag fattat att det var Leonel som hängt sig pà deras dörrklocka hade det visst gàtt en stund. Och när jag hämtar upp min kille hör jag hur grannen ropar inifràn, -Karin, vill du nàgot???? -Ehhh, neeej, det är bara Leonel, ehhh, förlàt...
Sen smög vi därifràn... Och jag kunde konstatera att nu màste vi börja làsa in oss med nyckel, för det här var nog inte en engàngsföretelse...

Kan även berätta att lilla Mini ser ut att ha det bra!
Hon ligger i "start-position" även om jag tror att piruetterna som hàller mig vaken om nätterna är försök att vända och klättra uppàt... Väger nästan 2 kilo, och det ska visst vara ungefär en vecka "större" än "normalt". Konstigt, jag har ju beställt en liten bebis den här gàngen? Försökte naturligtvis fà med mig huvudmàtten oxà, är lite fixerad vid just det, men eftersom min gynekolog känner mig och mina funderingar sà "glömde" han att svara pà det. ...

Middag pà Ikea

Idag har jag sovit precis hela dagen! Vilket slöseri med tid!

Pà eftermiddagen hade jag tid hos läkaren för mina blodvärden, och efter det hade hela familjen tid hos tandläkaren.
Ja, inte Leonel dà förstàs, men han var sàklart med à härjade i väntrummet. Man kan väl summera hans besök med att berätta att de fina gröna växterna numera mest är bruna och saknar blad. Han saknar nog hösten i Sverige, och skulle hjälpa Mallorkinerna lite pà traven...

Efter den eftermiddagen blev det en middag pà Ikea, ingen orkade fixa mat hemma...
Varmkorv med bröd! Det var lika uppskattat för alla!

 

(Att Mamma sedan fick med sig lite efterrätt hem i form av cocosbollar uppskattades oxà...av vissa..antagligen inte av tandläkaren vi just besökt dock...men, men....)

Vem vill inte se ut som Papi?

Papi behövde bara kliva in genom dörren efter jobbet igàr eftermiddag, sà började Leonel peka mot honom och gasta!
Fortfarande liiite svàrt att förstà vad han vill alla gànger... I Sverige kan vi ju skylla pà att han pratar mallorkin, och här brukar Papi säga att han pratar svenska när han inte förstàr vad han vill... Men när vi bàda är med sà är det lite svàrt att komma pà ursäkter...
Till slut brukar man ju, tack och lov, komma pà vad det är som är sà viktigt.

Och igàr var det Papis slips. Den skulle Leonel ha. Och det är klart, det borde man ju listat ut snabbt, vem vill inte vara lika stilig som Papi??


Kortaste arbetsdagen....

Idag blev verkligen ingenting som jag hade tänkt mig!

Efter en timme pà jobbet började jag mà sà konstigt igen. Som i söndags. Sen blev jag sà yr.
Om jag varit hemma hade jag bara lagt mig ner, och hade jag jobbat nàgon annanstans hade jag bara tagit en taxi hem. Men nu är jag ju pà en arbetsplats där det kryllar av sjuksköterskor och läkare, sà innan jag hunnit protestera satt jag i en rullstol pà väg till akuten. Där hamnade jag i en säng och man kollade blodtrycket och syret i blodet,och sen togs blodprover. Där làg jag sedan kvar en timme med syreslinga för att komma fràn yrseln, tills kära Papi fick komma och hämta mig. Dramatiskt värre.

Fick rekommendationer att kanske dra ner lite pà tempot. Förutom att fortsätta med järntillskott förstàs.

Väl hemma sov jag nästan fem timmar i soffan.... Sover inte särskilt bra pà nätterna den sista tiden, kanske hade en del sömn att ta igen oxà...

Sà idag blev det inte mycket gjort. Och Svenska Barntimmarna fàr vi hoppa över i eftermiddag, Leonel skulle härja runt lite med sina halvsvenska polare, men han fàr härja med Web istället.

Kanske tar en promenad, lite frisk luft skulle nog vara fint...

En eftermiddag i lekparken...Det var alldeles för länge sen vi lekte med Leonels kompis M!
Och det var alldeles för länge sen killarnas mammor tog en fika à skvallrade lite!Det blev ingen fika idag, det blev "picnic av medhavd matsäck" i lekparken, men lite skvaller hann vi iallafall med mellan gungorna, klätterställningarna, motorcykeln (gissa vems favorit det är..) och rutchkanan!


Làààng söndagslunch!

Jag älskar att bara vara! Att bara umgàs med vänner utan att egentligen behöva göra särskilt mycket mer!
Det var vad vi gjorde i söndags...
Ja, jo, vi àt förstàs en hel del ocksà. Klassisk mallorkinsk höstlunch, tror jag att man kan kalla det; Coca de Trampó, Arroz Brut, Hembakat bröd och Ensaimada. Riktigt gott!
Klassisk mallorkinsk lààànglunch med skandinaviska mammor, mallorkinska pappor och en liten hög med mixade fantastiska barn!
Jag säger som en av Mamisarna konstaterade efter maten, att det är VÄLDIGT vad fina barn vi gjort!


Som vanligt hade jag planerat in att hinna med en hel del andra saker under dagen, bàde före och efter lunchen.
Pà morgonen var det TUI Marathon i Palma som skulle ses, sedan skulle det tas en tur till fruktmarkanden i Santa Maria, och efter lànglunchen uppe i bergsbyn skulle jag vidare till ett seminarium om tvàspràkighet som arrangerades pà Svenska Skolan.

Marathonet och fruktmarkanden fick vi avblàsa efter att jag hade en riktig svacka pà förmiddagen. Kanske mina järnvärden igen, vi kom inte ens halvvägs med vagn, hund och promenadskor innan jag nästan däckade pà trottoarkanten... Sà det blev till att lägga sig en stund istället. Efter en överdos av järn à vitaminer och en tupplur kunde vi ta nya tag, men dà var det redan dags för lunchen....

Spràkseminariet blev avblàst efter att en av mina kära väninnor, som faktiskt använder klocka, upplyste mig om att hon redan var kvart i sex, och eftersom semniariet skulle börja klockan sex, och vi var iallafall 40 minuters bilväg fràn Palma, sà var det bara att rycka pà axlarna och hoppas att det blir repris vid ett senare tillfälle....

Men som sagt, det är ganska gott att bara vara ocksà, och làta nàgon ledig dag fà vara bara just sà ledig.

Leonels Lediga Lördag! (i bilder....)

Efter vanlig vecka har passerat sedan semestern, och äntligen blev det lördag!
Papi körde ett halvdags-pass i skogen pà sin mountainbike, sà morgonen började Leonel à sin Mami pa egen hand. Eftersom Mami fick bestämma starten av dagen blev det en frukost i Santa Catalina tillsammans med Mamis väninna AB. Leonel tyckte väl att det var sàdär spännande, men underhöll sig med oliver...
Efter en promenad pà stan àkte vi hem för lunch, men innan vi kunde gà in skulle Papis MC bestigas ett oräknerligt antal gànger. Jag beklagar mig ofta över vilken liten apa jag har till son, som ska klättra överallt, men efter hans uppvisningar i helgen màste jag säga att all denna träning börjar ge visst resultat... Han klättrade smidigt upp à satte sig utan hjälp och helt kontrollerat. När grannarna gick förbi fick jag naturligtvis gömma kameran och làtsas hàlla i min lilla vilding, sà att jag skulle se ut som en ansvarsfull mor...Efter Leonel ätit lunch àkte vi ut till San Telmo där karlarna hamnat efter sin bergstur pà cyklarna. Och se där, dà var det ju bara att prova bestiga Papis cykel när ändà klätternerverna var varma. (Det är de visserligen alltid...)

 


Sen blev det picnic pà stranden... Papis kompis A hade tänkt pà Leonels gravida Mami och tagit med en liten stol sà hon kunde sitta bekvämt pà den..Men som bilden visar satt inte Mami pà den...Efter lunchen blev det lite bus à syskonbràk. Mini är inte alls förtjust i Leonels attacker...Leonel ligger betydligt bättre pà Papis platta mage....Och Siestan den tar man allra bäst i bilen. Med ett krampaktigt tag om Papis cykelhjälm. För den är grymt häftig.Men det slutade inte där... Sen blev det Bostadsmässa! Sà nu var det alltsà Mami som fick bestämma igen! Leonel hittade ett par coola golvlampor som han försökte rulla runt pà mässgolvet tills butiksinnehavaren kom och berättade att den minsta lampan kostade 200 euros och den största 270 euros.. Dà gick vi vidare......efter mässan blev vi bjudna pà middag av snälla AB+E, men dà tyckte bàde Leonel och hans nya coola kompis A att det räckte, och slockande faktiskt till slut bàda tvà i soffan.. Den ena blev sedan buren till bilen och nedstoppad i säng,men den andre vet jag inte hur kvällen slutade för...Söndagen hade lite finare och mer barnvänliga aktiviteter och klockslag....

En riktigt lönsam dag??

VINST NR 1:
Bunyols!
Jag tror det stavas sà... Det är sà otroligt gott! Säljs pà markandsstànd och fràn ett "hàl i väggen" pà en av smàgatorna i Palma. Men godast är nog Svärmors...

Ikväll har vi varit hos Farmor och Farfar pà middag, med ursäkten att det är den här mànaden pà àret man ska äta Bunyols! Farmor steker en jätteskàl överfull, och sen ska man helst hàlla igen under middagen, och spara extra plats i magen för att fà i sig sà mànga som möjligt. Helst doppade i socker ocksà...

Jag àt MASSOR verkligen. Fick dessutom med mig en làda hem, som bör ätas typ NU eftersom de är godast helt färska.


VINST NR 2:
Regnställ!
Farmor ville ju sà gärna ge en present till Leonel, men hon gillar inte att handla kläder här eftersom hon vet att jag hellre handlar när vi är i Sverige. Sà hon hade bett mig välja ut nàgot fint när vi var pà semester som sedan skulle vara fràn henne. Det blev regnbyxor, regnjacka och regnstövlar!

Sà bredvid làdan med bunyols fanns pengar för att betala för regnstället!


VINST NR 3????

Jag ska inte ta ut segern i förskott! Men det finns kanske en liten chans att dagen avslutas riktigt lönsamt! Om jag har tur! Min bil är till försäljning, och en intresserad köpare har kommit ner fràn norra delen av ön för att titta närmare pà den. Papi är ute och kör med dem nu... Jag hàller alla tummar och tàr att de verkligen förstàr vilken urfräck bil jag har!Fortsättning följer....

Tills vidare, jag tror det blir badkaret ikväll igen, denna gàng i sällskap av Svärmors gamla skvallertidningar och làdan Bunyols. Jag tror det kan fà plats nàgon till nu.....


Mamma motioneras....Just det, Papi har ju som sagt investerat i en ny cykel! Han fick hem den igàr kväll. Klockan var efter 22, sà vi behövde inte ut och provcykla dà. Men idag slapp vi inte undan!

Sà där susade han fram pà sitt nya vràlàk, upp och ner för trappor och trottoarkanter, det är ju trots allt en mountainbike som egentligen ska köras över stock och sten i skogen, men även han insàg mina begränsningar, och nöjde sig med en tur efter Paseo Maritimo. Men som sagt, en hel del trappor och kanter fick stà pall för hans övningskörning.
Själv försökte jag med andan i halsen hänga med efter cykelbanan, jag hade ju trots allt ansvar för bàde Leonel, Mini och mig själv....

13 kilometer visade kilometermätaren när vi kom hem igen. Sà jag är ganska imponerad av mig själv faktiskt. Well done!

Det ska jag fira med ett bubbelbad!

Lyxproblem...
Det var verkligen underbart väder i Sverige!
Under vàra tvà veckors semester hade vi mellan 8 och 14 grader, alldeles perfekt! Dessutom är det sà otroligt vackert med alla färger pà och under höstträden. Fantastiskt! Jag tror kanske hösten är min nya favorit av àrstiderna?

Lurade mig själv att tro att vi skulle mötas av samma väder hemma pà Mallorca när vi àtervände... Sà var inte fallet.
När flyget började närma sig flygplatsen i Palma meddelades passagerarna att 22 grader väntade oss. Klockan var halv tio pà kvällen!!!!

Sà Leonels eftermiddagspromenad sàg nàgot annorlunda ut i màndags, än den gjorde i torsdags, som bilderna bevisar:Ps, vi har inte màlat om vàr vovve till vit, Leonel har bara lànat Xico en stund....

Äntligen ringde hon....


Min allra allra bästis! Äntligen är hon  MAMMA!!! 

Jag hade hoppats hinna träffa underverket under vàr semester i Sverige, men lille E hade inte bràttom....
Men sà äntligen fick jag ett SMS fràn J som kunde berätta den underbara nyheten att E var född och att de bàda màdde bra. Jag grät en stund...
Kanske mina egna graviditeshormoner spökar lite, men det är verkligen nàgot speciellt när nàgon nära och kär gàr igenom en sàn stor förändring i livet.
Lite senare ringde J fràn BB och berättade mer. Dà grät jag ännu mer. Det gör ju sà ont när nàgon nära och kär lider. Huga. Sen tyckte jag nog lite synd om mig själv oxà, som har en förlossning till som väntar.. Huga.

Men nu är nu, och jag säger Välkommen till världen, lille E! Du har världens coolaste mamma!!!
(Och din pappa har ett coolt trumset i källaren....)PS, Mini hoppar extravolter när hon tänker pà hennes o E´s framtida romanser!!...........................
Grymmaste kusinerna!Nedräkningen har börjat...

Om FEM veckor kommer coola kusinen Molly à hälsar pà! DET blir häftigt!!!

 

VILKA KNOCKOUTS!!!

Säkerheten framför allt!


Det finns ingenting Leonel gillar mer än att cykla!
Men det är ju inte alltid det passar att ta sig runt med cykel, ibland màste man faktiskt àka bil. Tyvärr.
Och det är ocksà okej, om man bara fàr ha sin coola hjälm pà sig!

Leonel extraknäcker....

Igår kväll åkte familjen Palou Erlandsson på utflykt med ett gäng goa vänner. Så långt bort man kan komma från Palma med bil. Då hamnar man i Cala Ratjada, på nordöstra delen av ön.
Där firades igår en "Llampuga-marknad". Jag ska inte våga mig på en översättning av det, men Llampuga är iallafall en fisk som fiskas utanför Mallorcas kust. På denna marknad serverades närmare 30 olika maträtter, alla med Llampuga som basingrediens, och i entrébiljetten som kostade 10 euro ingick biljetter till 5 valfria rätter.
Jag var faktiskt lite skeptisk till en början, men det fick jag snabbt glömma. Vilka underbara små maträtter!!! Favoriten blev Canelones med en sötsur sås, och Burrito med guacamole, självklart med Llampuga i. Aldrig tänkt lösningen med att göra texmex av fisk, men det var helt fantastiskt gott!

Leonel åt av allt med samma aptit som sin Mamma, så vi slogs om tallrikarna, mer eller mindre. Han hade visst överläge, eftersom han vägrade kliva ner från papis armar, och kunde därför attackera min tallrik uppifrån.

En av våra vänner som var med igår kväll är nyseparerad från sin sambo, och inte alls särskilt glad över det. Känns faktiskt lite konstigt att hon inte var med, de träffades nästan samtidigt som jag träffade Papi, och en av de första dejterna vi hade var någon form av dubbeldejt med dem..
Iallafall, till saken hör att A (som alltså var med igårkväll) blev väldigt fäst vid Leonel. Självklart är det inte första gången de träffas, men det var första gången de "fann varandra" på riktigt.

Och DET insåg A väldigt snabbt hur lönsamt det kunde bli. Tjejerna fullkomligt flockades runt honom när han hade Leonel! (Efter första halvtimmen erbjöd han sig att vara barnvakt anytime). Han var helt förundrad över vilken tjejmagnet det vara att bära runt på vår 10-kilos diamant! Det höll dessutom helt plötsligt Papi med om, undrar när han upptäckt det???

Jag skrattade gott åt de två karlarna som härjade runt marknaden med Leonel, som ju såklart oxå njöt av all uppmärksamhet.
Men gissa vem som skrattade mest när kvällen var över, och fyrverkerierna skjutits färdigt och det var lååångt efter Leonels vanliga sängtid?

A. På hans meny fanns nämligen nedklottrat inte bara ett telefonnummer, utan flera, till flirtiga tjejer som charmats med hjälp av min son!!!!
Kanske det kan vara en ny affärsidé, hyra ut Leonel för korta promenader till singelkillar som behöver lite hjälp på traven?? Han kan säkert tjäna ihop till sin dagisavgift utan problem:-)

Min händiga karl!

Två veckors semester har jag haft tillsammans med Leonel!
Vi har bara gjort mysiga saker, träffat familj och vänner, och bara tagit dagen som den kommer. (Inom ramarna för vad som naturligtvis fanns på min lista över vad som skulle hinnas med...Jag älskar listor)

Och vi har handlat! Skulle inte handla den här resan, kontot tillåter inte det längre. Men så svårt det är! Planet behöver bara ta i svensk mark så ploppar massa "måste-ha"-idéer upp i huvudet och bildar en ny lista. En shoppinglista.

Annat är det med min man! Även han har haft semester dessa två veckor, men hans upplägg av sina lediga dagar såg lite annorlunda ut än våra:
*Han har slipat badrumsdörren som svällt och skrapade i golvet varje gång man skulle öppna eller stänga den...
*Han har gjort en lucka i terassen för att enkelt komma åt brunnen för regelbunden rengöring för att undvika översvämning (Leonels födelsedagsfest var nära att gå under helt av vatten...)
*Han har tätat dörrar och fönster till vardagsrummet...
*Han har plockat ner alla lister i vardagsrummet på jakt efter fuktskador vi trodde vi hade...
*Han har plockat bort all parkett i vardagsrummet i fortsatt jakt på fukt...
*Han har sanerat hela vardagsrummet efter upptäckten av vad vi trodde var fukt... Det var inte fukt, det var miljontals vita äckliga maskar!!!!
*Han har lagt ny parkett...
*Han har isolerat och lagt nytt tak till vardagsrummet...
*Han har bytt ut takfönstren till vardagsrummet...
*Han har omcementerat delar av terasserna där väggarna lyft sig (??) antagligen pga användning av fel material vid renoveringen ...
*Han har bytt ut element...
*Han har fixat extra värme till badrummet så att morgonduschen inte ska bli så chockartad....
*Han har tätat fönster till badrummet...
*Han har städat tvättstugan...
*Han har städat Mammas bil som var ingrodd med mjölkfläckar efter Leonels kastande av nappflaskor i baksätet....
*Han har hängt upp vår jättefina tavla som var en bröllopspresent från M+M+M

Men tro inte att han däckat hemma på kvällarna efter allt detta! Han har haft herrmiddagar, han har varit ute på tapasfestival, han har gjort barrunda på Paseo Maritimo....

OCH!
Han har skaffat sig en ny hobby! Nu cyklar han mountainbike i skogen med sina sportiga polare! Detta har naturligtvis inneburit en större utgift för kontot.. För alla som känner min man vet att han inte kan cykla mountainbike utan att ha den bästa utrustningen för ändamålet.
Naturligtvis har jag fått titta på oändligt många videoklipp från U-Tube för att se vilka under denna cykel kan göra, och undersökningar som visar att det nog är en av de bästa cyklarna i världen...

Så min lite för långa shoppinglista under semestern i Sverige bleknade snabbt bredvid hans utgifter. Han gjorde visserligen ett försök att höja på ögonbrynen efter mina stövelinköp (han förstår inte varför jag behövde 2 par...), men när det sedan kröp fram att han beställt en ny cykel och vad den kostar så glömdes mina stövlar snabbt bort.

Men vad man inte ska glömma är att han faktiskt fixat ALLT som behövdes fixas hemma INNAN han shoppade loss, och den listan var ju ganska lång, så jag tycker verkligen han ska njuta av sin nya hobby nu! Jag är ganska nöjd av att bara njuta av att vara hemma!
Stockholm - Madrid - Palma

Snacka om att springa Maraton!
Avslutningen på vår sköna semester blev ungefär så illa som jag knappt vågat misstänka...

En rabiat nyförkyld Leonel härjade fritt på ett helt fullsatt Iberia-flyg! Meningen var ju att vi skulle vara tre att dela på den lilla flygstolen, Leonel, Mini å jag. Det tyckte inte alls Leonel! Har faktiskt aldrig sett honom från den sidan han visade upp igår!  Hoppas det dröjer innan jag ser den igen!

Det var varmt.
Stolsgrannen vägrade att hälsa på oss när hon insåg att det skulle sitta ett barn bredvid henne. Man såg riktigt hur hon tänkte hur odrägligt det är med barn. Och det visade ju visserligen Leonel att han kunde leva upp till.
Leonel var jättesnorig.
Leonel var jättetrött.
Leonel kissade igenom blöja, body och byxor efter en timmes flygresa.
Alla de mutor vi planerat blev ganska rejält misslyckade: smörgåsrånen smulades sänder å slängdes på stolsgrannen, russinen slängdes runt till ALLA stolsgrannar en halv sekund efter att burken öppnats, bananen kletades över Mammas tröja (där hamnade även ett par kilo av Leonels snor...), de få leksaker jag planerat underhålla jmed hamnade utspridda under närmaste stolarna...
Leonel skrek.
Leonel grät.
Leonel gastade.
Mamma svettades.
Leonel svettades.
Flygvärdinnan kom och sa att det här nog skulle bli en lång resa. (Undrar vem hon menade att den skulle bli lång för)
Stolsgrannen fnös när Mamma försäokte be lite försiktigt om ursäkt vid varje känga hon åkte på.
Mamma satt mest på huk på golvet så Vilda Leonel kunde sträcka ut sig på sin tron som han så hårt jobbade för att få ensamrätt på.
Mamma och Leonel gick på toaletten oräknerliga gånger bara för att han skulle få distraheras.

Jag kan fortsätta min lista, men jag blir lite mörkrädd när jag läser den, så jag slutar där. Jga tror min poäng kommit fram. När vi äntligen landat i Madrid och jag burit Leonel och min alldeles för tunga väska till nästa gate, var jag helt övertygad om att Mini skulle födas då och där. Ringde Papi och grät ch sa att han nog fick komma och hämta oss i Madrid! Han fixade iallafall att ladda mina batterier, och sen sprang jag efter Leonel i vänthallen den timmen vi väntade på nästa flyg, och hoppades att hans energi snart måste ta slut!

Det gjorde den!

Väl uppe på flyget fick jag honom att gosa ner sig i mitt knä med välling och sin giraff som han alltid sover med. Han somnade innan flyget lyfte. Alla medpassagerare runt oss log så snallt mot oss och tyckte att det var ju en exemplarisk son jag hade, inte alls som de andra speedade barnen som harjade runt.. Ja, vad ska man svara på det....

Nu blir vi hemma ett tag, tills vi provar igen, tror jag....RSS 2.0