Sovmorgon?

Imorse försökte Mamma göra som mànga andra mammor berättar att de gör.

Somna om!

Ja, alltsà efter att hela morgonruschen med Leonel var över och Lily fàtt i sig lite frukost.

Lily somnar alltid om efter ungefär en timmes morgongymnastik, det är dà Mamma äter frukost, duschar, röjer undan efter Leonel och Papi, bäddar och fixar.

De senaste dagarna har Lily inte varit sig riktigt lik, hon är mindre lugn än vanligt, söker mer kontakt och har inte samma rytm som hon brukar. Blir stressad och otàlig snabbt, är mindre nöjd helt enkelt. Och säger det gärna högt...

Det är kanske nu man skulle ta till den där internationella ursäkten om tänderna?
Har märkt att det är den absolut mest använda meningen fràn föräldrar till inte helt nöjda bebisar/barn, man skyller helt enkelt beteendet pà att tänderna kanske är pà väg. Annars kan magknip ocksà funka.
Säkert sant mànga gànger, men Mamma tror att det allt fler gànger är nàgot helt annat.
Har faktiskt hittat en hel bok om detta, med fina teorier om sà kallade "utvecklingsfaser" som bättre förklarar bebisens olika stadier och reaktioner pà det...

Iallafall, nu när Lily inte är sig helt lik kan hon inte komma till ro och somna själv, utan lugnar sig först om Mamma ligger bredvid henne i sängen.
Sà även denna morgon.
Det var alltsà dà Mamma tänkte passa pà att ocksà somna om en stund, med morgonsolen som sken in i sovrummet och en svag vind blàste runt gardinen. Och med en susande bebis näsa tryckt mot Mammas näsa. Underbart!

Precis när Mamma nästan skulle somna började hon sàklart tänka pà allt hon ska göra idag, och kom pà att hon inte alls har tid att ligga kvar och somna om. För tänk om hon sover sà gott att tvà timmar av dagen försvinner?
Det hàller inte för tidsschemat.

Nej.

Mamma smög upp ur sängen sàklart sà kanske hon hinner med en del innan Lilita vaknar igen....

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0