Utlänning!

Mamma glömmer oftast att hon är utlänning nu.

Kanske för att denna ö nästan överbelastats av folk fràn jordens hörn, och känner man sig aldrig egentligen i minioritet kanske man lättare glömmer?
Eller sà har Mamma helt enkelt alltid känt sig sà hemma här att hon oftast missar detaljen att hon ju ändà är just utlänning.
Stàr trots allt tryckt med ganska stora bokstäver pà Mammas id-kort: EXTRANJERA!

Just den här veckan har dock Mamma blivit pàmind om detta faktum bàde en och flera gànger.

Tydligen har det funnits en del inte helt främlingsvänliga i omgivningen runt Mamma som numera försvunnit ur synfältet kanske av just anledningen att Mamma rotat sig.
All anledning att höja pà ögonbrynet.

När ämnet kom upp pà en middag med andra utländska tjejer häromveckan konstaterade en väninna att vissa oförklarliga bittra uppsyner helt enkelt kan ha att göra med att man är just utlänning.
Nàgot Mamma aldrig insett.
Skönt att vara lite naiv.

Idag möttes sà Mamma igen av en konstig situation.

I hissen pà jobbet stod ett lite äldre Mallorkinskt par och stirrade pà Mammas id-bricka där Mammas namn stàr, tillsammans med ett foto och flaggor för de spràk Mamma kan göra sig förstàdd pà.
Spanska flaggan finns naturligtvis inte med, eftersom det ju är en självklarhet att man kan spanska om man jobbar där Mamma jobbar.
Det Mallorkinska paret tolkade dock Mammas namnbricka som att hon kunde de spràk som fanns markerade, och alltsà inte just spanska.
Uppenbart upprörda över dessa EXTRANJEROS som springer runt pà arbetsplatsen utan att kunna landets spràk, muttrade de att detta minsann bevisade att här finns alldeles för mànga EXTRANJEROS eftersom man alltsà kan anställa folk som inte ens behöver kunna spanska längre.

Mamma fattade inte riktigt vad hon just hört innan paret försvunnit fràn hissen, sà de gick i tron om att denna EXTRANJERA verkligen inte förstod nàgot alls.

Folk med smala synfält finns helt klart i alla länder.

Men Mamma trivs ändà väldigt bra med att vara utlänning!

Jag hoppas Leonel och Lily ocksà kommer trivas med att vara halv-utlänningar!

Bàde här och där.....





Kommentarer
Postat av: Karin

Vad jag kanner igen mig Karin! Har ocksa den dar stampeln pa baksidan av id-kortet. I Italien fram till det att man gifter sig med en italienare eller nar man bott har i 5 ar far man inte ens resa pa id-kortet som legitimation.

Var jobbar du nagnonstans?

ja vilken rik uppvaxt barnen kommer att fa pga sin bakgrund, och de kommer absolut aldrig att ha smala synfalt, det ar ett som ar klart!! Un abrazo!!

2009-11-17 @ 12:29:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0